PepsiCo test in California bezorgrobots voor studenten

vrijdag 11 januari 2019 —

Week één van het nieuwe jaar en de goede voornemens vliegen al de deur uit aan de universiteit van Stockton in Californië. Daar rollen voortaan namelijk 'snackbots' rond, zelfrijdende robotjes die chips en Pepsi aan hongerige studenten leveren.

Snackbot is de nieuwste student aan de 'University of the Pacific' in Stockton, Californië: de zelfrijdende robot van PepsiCo levert er voortaan zelfstandig snacks, zoals Lay's-chips en SunChips, frisdrank en Starbucks-ijskoffie.

Om de studenten toch aan te sporen wat gezonder te eten, levert de snackbot wel een gecureerd aanbod van het Hello Goodness-gamma van PepsiCo. Zo brengt de robot bijvoorbeeld alleen ovengebakken chips. Gek genoeg 'werkt' de robot ook enkel tijdens de kantooruren, van negen tot vijf.

Bestellen kan via een app voor iPhone door iedereen die een e-mailadres van de universiteit heeft. De snackbot levert vervolgens op vijftig locaties op de campus, die vooral gekozen zijn met het oog op studenten en faculteitsmedewerkers met een hongertje tussen de lessen door.

PepsiCo laat uitschijnen dat er meerdere snackbots zullen rondrijden, maar specificeert niet hoeveel.

Bron: RetailDetail