Persbericht: Drankenwinkels zijn open

vrijdag 20 maart 2020 —

De drankenwinkels uitgebaat door de drankenhandelaars in België zijn open. Alle maatregelen ter bestrijding van het Corona virus worden strikt nageleefd waardoor je op een veilige en snelle manier je dranken kan aankopen.

FEBED, de Federatie van Belgische Drankenhandelaars, ondersteunt volop de maatregelen die de overheid ingevoerd heeft om het Corona virus te bestrijden. De leden die een drankenwinkel uitbaten krijgen heel vaak de vraag van consumenten als ze open (mogen) blijven gedurende deze crisis. De drankenwinkels verkopen essentiële voedingsproducten. Niemand kan zonder drinken. Je vindt er water, frisdranken, melkproducten, bieren en wijnen. De leden leven uiteraard strikt de maatregelen na, waaronder de beperking van het aantal aanwezigen in de winkel en het respecteren van de nodige afstand tussen de aanwezige bezoekers. Extra beschermingsmaatregelen zijn voorzien voor het personeel. Er worden ook geen promoties of stuntacties aangeboden om het hamsteren en wachtrijen te voorkomen. Op die manier kan je op een veilige en snelle manier je dranken inkopen.

De drankenhandelaars in België worden hard getroffen door de Corona-crisis.  De drankenhandelaars die gespecialiseerd zijn in het leveren van horeca verkooppunten zien een zeer belangrijke daling van hun verkoop, zelfs tot 85 % van hun omzet.

De drankenhandelaars zijn zich ten zeerste bewust van de impact van deze crisis op de horeca sector en willen, samen met andere beroepsfederaties en producenten,  een plan uitwerken om de horeca sector te ondersteunen bij de opstart na de Corona-crisis.