Reeks nieuwe producten bij Brouwerij Huyghe

vrijdag 19 juli 2019 —

Met een reeks nieuwe bieren en een gin is Brouwerij Huyghe  meer dan klaar voor de zomer.

Vorig jaar heeft Brouwerij Huyge op zeer beperkte schaal haar bieren laten rijpen op bourbon-vaten. Dit was een groot succes. Alle kennis en ervaring op smaakontwikkeling zijn meegenomen in het nieuwe Delirium Barrel Aged - programma waarbij de bieren rijpen op bourbon vaten van Buffalo Trace. Er zijn twee versies, de Delirium Tremens enerzijds en een mengeling van Delirium Christmas en Nocturnum anderzijds. Beiden hebben ongeveer 9 maanden verder gerijpt op whiskey-vaten en zijn vanaf september 2019 exclusief verkrijgbaar onder de naam Delirium Black Barrel Aged op flessen van 75cl en op 20 liter vat. De verschillende varianten zijn te herkennen via een vermelding op de 'Coiffe' van de zwarte fles

De brouwers van Brouwerij Huyghe lanceren ter gelegenheid van een speciaal bierprogramma op een jaar tijd vier nieuwe bieren. Ieder kwartaal staat een nieuw bier in de spotlights bij 180 speciaal geselecteerde horecazaken over de hele wereld. Uiteraard zijn de Delirium Cafés hier ook onderdeel van. Het eerste bier wordt nu gedistribueerd en is ontwikkeld en gebrouwen door de hoofdbrouwer Joris Dheedene. Onder de naam 'JI PA', afgeleid van Joris en IPA, kunnen bierliefhebbers uit een speciaal ontworpen eigen glas genieten van een fruitig gehopte IPA van 6,8% alcohol. Cafés die de speciale 'Selected By Huyghe' bieren serveren zijn te herkennen aan het krijtbord.

Benedikt Debeuckelaere, Global Sales Manager: "Ons brouwersteam heeft veel creativiteit en goede ideeën voor nieuwe bieren. Ook krijgen we vanuit consumenten en klanten verschillende biersuggesties aangedragen waarmee we ons brouwersteam uitdagen om daarmee aan de slag te gaan. Het is een prachtige wisselwerking tussen de bierliefhebber, de brouwers, salesteam en klanten om actief in te spelen op de laatste innovaties en trends. De eerste consumentenvraag om een bier vast in het assortiment op te nemen ligt al op tafel".

Naast bier ziet de brouwerij een goede aanvulling op haar assortiment met een gin van haar Delirium Tremens. Speciaal ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Delirium Tremens aan het einde van het jaar produceert stokerij Rubens de Delirium Gin. Voor dit project werd door de stokerij een speciale installatie gekocht. Het zal een zeer exclusieve drank worden en daar hoort een exclusieve fles bij. Naar het idee van Alexandre De Laet zal de gin aangeboden worden in een fles met de vorm van een koperen brouwketel. Vanaf september is het in beperkte oplage verkrijgbaar.

www.delirium.be