Saison Dupont Dry Hopping 2017

vrijdag 5 mei 2017 —

Saison Dupont Cuvée Dry Hopping werd voor het eerst gebrouwen in 2010 (= Cuvée 2010).

Blond bier, hoge gisting, nagisting in de fles zoals de traditionele Saison Dupont. Het uitzonderlijke van deze "speciale cuvée", met gelimiteerde productie, ligt in het feit, dat we voor de "dry hopping", elk jaar een verschillende hopvariëteit nemen. Dit jaar werden 3 verschillende hopsoorten uitgekozen, waaronder de variëteit "Styrian Eureka" uit Slovenië voor de "dry hopping". Koperblond bier, droog en verfrissend, met een ondersteunende bitterheid.

De "dry hopping" accentueert de fruittoetsen van dit bier, vooral pompelmoes, mango en passiefruit. Een selectie gisten verleent de aroma's en een typische smaak.

De echte nagisting in de fles, die in de kelder nog lang kan doorgaan, zal uitmonden in een complex en zeer aromatisch bier.

Beschikbaar op vat (20 l) sinds 1 april, de editie 2017 is nu ook in flessen van 37,5 cl beschikbaar.

www.brasserie-dupont.com