Spadel neemt Bulgaarse marktleider overSpadel

woensdag 3 mei 2017 —

 

Mineraalwatergroep Spadel (Spa, Bru) neemt Devin, de marktleider voor flessenwater in Bulgarije, over. Het bedrijf wil hiermee zijn positie op de Europese markt versterken.

Spadel heeft bekend gemaakt dat het een meerderheidsbelang van 93,3% koopt in zijn Bulgaarse sectorgenoot Devin. De Belgische mineraalwaterproducent telt zo’n 120 miljoen euro neer voor de Bulgaarse marktleider, die het overneemt van het private equity fonds Advent International.

Devin produceert en commercialiseert natuurlijk mineraalwater (Devin Mineral) en bronwater (Devin Spring) alsook tafelwater (Divna) met een totaal verwachte volume eind 2016 van 237 miljoen liter. Het bedrijf stelt 478 mensen te werk en verwacht eind 2016 een omzet van 46 miljoen euro en een EBITDA van 10,7 miljoen euro. De overnamedeal moet wel nog goedgekeurd worden door de Bulgaarse mededingingsautoriteiten.

Met de overname breidt de Spadel groep, die al de merken Spa, Bru, Wattwiller, Carola en Brecon Carreg in de portefeuille heeft, zijn productievolume en omzet in één klap met 20% uit.

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder van Spadel: “De overname van Devin laat Spadel toe om haar positie in Europa te versterken en vormt een bijkomende geografische pijler naast de huidige activiteiten in België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ze past volledig in haar strategie om merken natuurlijke water met een sterke regionale positie te commercialiseren en bevestigt de ambitie van de groep om een rendabele en duurzame groei te realiseren.”