Spadel ondersteunt het initiatief ‘Sign for my Future’

vrijdag 8 februari 2019 —

Op 5 februari wordt "Sign for my Future" gelanceerd, de grootste coalitie ooit gevormd in België die de overheid oproept om een veel ambitieuzer klimaatbeleid te voeren na de verkiezingen van mei 2019. Voor Spadel is het vanzelfsprekend om dit initiatief voor 100% te steunen aangezien milieu- en klimaatkwesties al decennialang centraal staan in de groep. Spadel wil zijn steentje bijdragen om de toekomstige generaties een gunstige levenskwaliteit te garanderen. We moeten nu handelen voor het klimaat. Niet morgen, vandaag! 

Marc du Bois, gedelegeerd bestuurder van Spadel, is een van de ambassadeurs van dit initiatief. "Als leider op de Belgische markt van natuurlijke mineraalwaters dragen wij al ons steentje bij," zegt hij. "Duurzame ontwikkeling ligt werkelijk in onze waarden, missie en strategie verankerd. Ons familiebedrijf met een Europese dimensie richt zich op een lokale economie door te kiezen voor een regionale productie van onze natuurlijke producten. Als voorloper op het gebied van milieubescherming en duurzame economie ligt dit initiatief ons nauw aan het hart. Omdat we hierin allemaal een rol kunnen spelen en we samen moeten werken aan de bewustmaking van de ernst van de klimaatsverandering."

Als pionier van duurzame ontwikkeling in Europa heeft Spadel zich als doel gesteld om een van de eerste bedrijven te zijn die de doelstelling “zero emissions” tegen 2050 werkelijk bereikt, d.w.z. zonder enige vorm van compensatie. 

Spadel is eveneens de eerste drankenproducent ter wereld die de milieu-impact van elke van zijn 200 producten evalueert op basis van een nieuwe methodologie, met name PEF ‘Product Environmental Footprint’. Het is een methode dat de milieuprestaties van producten gedurende hun hele levenscyclus meet en dat door de Europese Commissie opgesteld werd. De methode berust op een holistische benadering met niet minder dan 16 criteria, waaronder de koolstofvoetafdruk, het gebruik van natuurlijke hulpbronnen, ecotoxiciteit… en die uiteindelijk een uniek resultaat toekent. 

De Product Environmental Footprint zal het niet alleen mogelijk maken om de koolstof- en milieuvoetafdruk van alle Spadel Groep producten te vergelijken, maar laat ook toe om vergelijkingen te maken met een gemiddelde fles op Europese schaal, of zelfs met die van andere producenten.

www.spadel.com