Spectaculaire plaatsing fermentietanks bij nieuwe brouwerij The Musketeers

vrijdag 8 februari 2019 —

Woensdag 6 februari werden 4 gigantische fermentatietanks via het dak in de gloednieuwe brouwerij van The Musketeers geplaatst. Een spectaculaire levering voor de craftbierbrouwerij die in mei haar deuren in Sint-Gillis-Waas zal openen. De tanks kwamen met een uitzonderlijk transport helemaal van Bulgarije. 

In augustus vorig jaar werd de eerste steen gelegd van de Belgische brouwerij The Musketeers, die nationaal en internationaal al jaren scoort met zijn Troubadourbieren. De brouwerij moet de nieuwe toeristische trekpleister worden voor het Waasland op de voormalige steenbakkerssite in Sint-Gillis Waas. Naast brouwerijbezoeken zullen liefhebbers ook kunnen genieten van wat lekkers in het brouwerijcafé. 

Met de plaatsing van de 4 fermentatietanks is de brouwerij bijna helemaal brouwklaar. Eerder in januari werden er al de volledige brouwzaal en moutsilo’s geleverd. De levering en plaatsing van deze 4 fermentatietanks is niet zo eenvoudig. “De tanks zijn zo groot dat ze met een kraan via het dak in de brouwerij geplaatst moeten worden. En dat is milimeterwerk… We wisten slechts enkele dagen op voorhand wanneer exact de tanks uit Bulgarije met een uitzonderlijk transport zouden aankomen. Veel hing af van de weersomstandigheden, en die waren niet optimaal eind januari. Maar ze zijn eindelijk aangekomen en maken onze brouwerij compleet. Vanaf eind maart willen we hier onze eerste Troubadour- en andere speciaalbieren brouwen. Wij kijken er alvast naar uit”, vertelt een enthousiaste Stefaan Soetemans van The Musketeers.

In de nieuwe Wase brouwerij kan per batch 60 hectoliter gebrouwen worden, omgerekend zo’n 24.000 glazen Troubadour. Een volautomatische afvulmachine vult en verwerkt vervolgens 6000 flessen per uur. De brouwerij brouwt vandaag 8000 hectoliter per jaar. Binnen drie jaar wil The Musketeers dat volume bijna verdubbelen en 15.000 hectoliter bier per jaar produceren.

De opening van de brouwerij en het brouwerijcafé is voorzien begin mei. De nieuwe brouwerij verwacht jaarlijks 25.000 bezoekers over de brouwvloer te krijgen.  

www.themusketeers.be