Stassen neemt volledig afscheid van Kidibul

vrijdag 29 maart 2019 —

Ook kinderchampagne is voortaan een Frans product: cider producent Stassen verkoopt het bekende Kidibul aan La Martiniquaise, de Franse drankengroep achter onder meer Peterman, Hertekamp en Porto Cruz.

La Martiniquaise was al minderaandeelhouder in Kidibul sinds 2016, maar nu verkoopt de Luikse ondernemer Philippe Stassen (bekend van de gelijknamige ciders) ook de overige aandelen aan de Franse groep. Officieel komt Kidibul vanaf 1 mei in handen van Bruggeman uit Gent, de stoker van de jenevermerken Peterman, Smeets, Hertekamp en Fryns, maar ook zij zijn eigendom van de Fransen.

De Franse drankenproducent had in de voorbije jaren haar aandeel in de bruisende kinderdrank al stelselmatig uitgebouwd van 25 tot 75%, weet zakenkrant De Tijd. Voormalig eigenaar Philippe Stassen noemt de deal alleszins “erg gunstig”.Hij houdt dan ook alle exportactiviteiten van de drank in handen, behalve naar de Franse markt, en blijft ook de distributie van de kleine verpakkingen, zoals de blikjes, voor eigen rekening nemen. Voor de marketing belooft La Martiniquaise bovendien verder samen te werken met het agentschap van Stassen.

Kidibul, ondergebracht in de vennootschap Neobulles, behaalde in 2017 een omzet van 16 miljoen euro en boekte een bescheiden winst. Het bedrijf telt 27 werknemers.

Bron: Retaildetail