SUPER 8 Saison

vrijdag 1 december 2017 —

Brouwerij Haacht lanceert een nieuw bier. SUPER 8 Saison is een donkerblond, natuurtroebel oogstbier op basis van vijf granen: rogge, mout, haver, tarwe en spelt. Met een alcoholpercentage van 4,8% krijgt de consument de sensatie van een speciaalbier aan een relatief laag alcoholgehalte.

Vroeger was saisonbier een echt Henegouws streekproduct. Het werd oorspronkelijk in de winter gebrouwen op de boerderij, om in het voorjaar te dienen als dorstlesser voor iedereen die op het veld werkte. “In tegenstelling tot meer traditionele saisonbieren is onze SUPER 8 Saison niet volledig uitgegist en dus volmondiger van smaak”, zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht.

“Het is ook het enige saisonbier gebrouwen met galanga, een exotische wortel verwant aan gember. Het resultaat is een pittig blondje dat letterlijk de smaakpapillen prikkelt.”

Brouwerij Haacht introduceerde in november vorig jaar al SUPER 8. Na de glutenvrije SUPER 8 Export, de verfijnde en evenwichtige SUPER 8 IPA en de gekruide SUPER 8 Blanche, is SUPER 8 Saison nu dus de vierde telg in de SUPER 8-clan. Het zal vanaf januari beschikbaar zijn in de horeca en bij de betere drankenhandelaar.

www.super8.be