Trappisten van Rochefort pakken uit met eerste blond bier

vrijdag 2 oktober 2020 —

Trappistenbrouwerij Rochefort pakt uit met een nieuwe trappist, Triple Extra. Het wordt het eerste nieuwe brouwsel in 65 jaar. Voor het eerst biedt de brouwerij een blond bier aan. Het nieuwe bier ligt vanaf dit weekend in de winkels.

Triple Extra is het nieuwste bier van de trappistenbrouwerij Rochefort: een blond bier met een alcoholpercentage van 8,1 procent. “In 1920 produceerde de abdij al een sterk blond bier, maar die productie werd in 1923 stopgezet”, zegt de brouwerij in een persbericht. “We overwogen al verschillende jaren om opnieuw een blond bier op de markt te brengen, maar hebben dan gekozen ermee te wachten tot exact 100 jaar na de productie van de eerste “blondine”.”

Het nieuwe bier zou uiterlijk dit weekend in de winkels moeten liggen, maar wordt in eerste instantie wel nog maar in beperkte oplage geproduceerd. “We zijn verrast door de kwaliteit van de eerste brouwsels, maar we zullen het bier blijven evalueren en bijsturen waar nodig”, aldus de brouwerij. “De kleur van het etiket van de nieuwe trappist wordt paars, ‘een kleur die zeer aanwezig is in de katholieke religie en ook de kleur van vriendschap.”