Tripick Blond, Brouwerij 3 Fourquets

donderdag 6 juli 2017 —

Tripick 6° is een blond bier met een alcoholpercentage van 6% dat op fles wordt gegist. Dit bier bevat minder alcohol en is minder bitter dan Tripick 8 waardoor het zachter en toegankelijker is. Tripick 6 heeft een rijk en subtiel aroma met een mooie romige schuimlaag.

Dit ongefilterd blond hogegistingsbier wordt met drie soorten hop gebrouwen, nl. tomahawk, styrian golding en bobek, die voor een goed gecontroleerde bitterheid zorgen. Het bier is door Brasserie des 3 Fouquets in de Ardennen ontworpen en gebrouwen. Door zijn complexiteit belichaamt Tripick blond zowel de moderniteit als de waarden van de Belgische bieren.

De naam van het bier lijkt misschien mysterieus, maar wekt alleszins de nieuwsgierigheid. Tripick is de samentrekking van het woord ‘trio’, verwijzend naar de drie brouwers, Fréderic Ambroise, Nicolas Leonard en Emmanuel Mewissen, drie bevriende bierliefhebbers, en het woord ‘pic vert’, het Franse woord voor specht, een vrij bekende vogel in de Ardennen. Deze plaatselijke insteek is ook terug te vinden in het logo van het Belgische merk waar de ‘t’ van Tripick een bek vormt.

Beschikbaar in flessen (33 cl) en vaten (20 l).

www.tripick.be