Uitreiking FEBED Awards 2019

vrijdag 22 maart 2019 —

Dit jaar werd een nieuwe formule gekozen voor de FEBED Awards.  Er waren drie categorieën: Horeca, Drinkscenter en Innovatie.  De laureaten van iedere categorie mochten een bronzen pint mee naar huis nemen.  De leden werden uitgenodigd om een dossier in te dienen in één of meerdere categorieën.

Zestien dossiers werden ingediend.  Een jury bestaande uit producenten, FEBED partners en leden hebben de laureaten geselecteerd.   De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de ingezonden dossiers en het zijn duidelijk voorbeelden van de professionalisering die in onze sector aan de gang is. 

In de categorie Horeca werd Gijbels Dranken uit Paal de laureaat.  Gijbels dranken werd gekozen voor zijn 360° benadering van de Horeca.  De klanten worden in hun groei ondersteund via opleiding en worden ook geïncentiveerd.  De interne organisatie wordt tweemaal per jaar geëvalueerd en de medewerkers worden op regelmatige basis bijgeschoold.

De Drinkcenter Award ging naar Brasserie du Grand Enclos uit Sensenruth die geprezen werd voor zijn lange termijn visie en het professioneel drinkcenter concept dat in meerdere winkels toegepast wordt.  De lokale verankering in combinatie met de investeringen in de regio is een duidelijke indicatie van het geloof in de business.

All Drinks Bevernagie uit Lichtervelde won de Innovation Award. Vanuit een kleinere organisatie mee zijn met de technologische evolutie en hierdoor de efficiëntie van de organisatie en de rendabiliteit verbeteren, is een punt dat de jury sterk wist te waarderen. Deze investeringen dragen bij aan de groei van de onderneming.