Vanuxeem laureaat Trends Gazellen Grote ondernemingen in Henegouwen

woensdag 3 mei 2017 —

Brouwerij Vanuxeem uit Ploegsteert hoort bij de laureaten van de Trends Gazellen voor de grote ondernemingen van de Provincie Henegouwen. Al 15 jaar selecteren de redacties van Trends Tendances en Trens 50 à 200 Trends Gazellen in elke provincie. Naast een motor voor onze economie zijn deze groeiende bedrijven ook een bron van inspiratie voor onze ondernemers.

De selectie van de Trends Gazellen is gebaseerd op drie groeifactoren: omzet, personeel en cash-flow.

In 1987 traden Alexandre en Arnaud Mahieu tot het bedrijf toe dat in 1906 door hun overgrootvader in Ploegsteert is opgericht. Toen telde de onderneming slechts drie werknemers, een winkeltje van 150m², een magazijn van 300 m² en realiseerde een omzet van 300.000 €. Tegenwoordig werken 122 werknemers bij Brouwerij Vanuxeem, die een totale oppervlakte van 43.000 m² benut en vorig jaar met een omzet van 86 miljoen € afklopte.

Naast de binnenlandse markt is Vanuxeem steeds meer actief op de exportmarkt, waar de Belgische Bieren nog steeds in de smaak vallen. “Met 85% van onze verkopen is Frankrijk onze voornaamste afzetmarkt voor export, zegt export manager Pascal Hugue. We exporteren naar heel Europa maar ook daarbuiten, onder andere naar Azië waar de vraag voor speciaalbieren steeds aan het groeien is.” Het familiebedrijf zal in de komende jaren het geleverde werk ongetwijfeld voortzetten en zal onze bieren op zowel lokaal als internationaal niveau blijven promoten.

www.vanuxeem.com