Vijf voordelen van elektronische schaplabels (ESL’s) voor jouw drankenhandel

vrijdag 17 januari 2020 —

Elektronische schaplabels, kortweg ESL’s, zijn één van de belangrijkste recente technologische innovaties voor retailers. Deze ‘elektronische’ versie van een prijskaart gebruikt e-inkt om een prijs weer te geven en is verbonden aan je bedrijfssoftware of kassa-systeem. Dit maakt het wijzigen van winkelprijzen heel gemakkelijk want met één prijswijzing in je software verander je meteen al de nodige prijskaarten.

Elektronische schaplabels vereenvoudigen je leven op verschillende manieren, maar het grootste voordeel ligt voor dranken- en wijnhandels in tijdsbesparing én nooit meer aan de foute prijs te verkopen. Hier zijn vijf redenen om als drankenhandel te investeren in e-labels:

Accurate prijzen op alle kanalen

Het internet verandert hoe klanten shoppen. Veel klanten vergelijken tijdens het shoppen je winkelprijzen met prijzen online. Als deze on- en offlineprijzen niet gelijk zijn, verliest je klant zijn vertrouwen in je winkel. Een gestandaardiseerd prijssysteem via ESL’s updatet tegelijkertijd je online prijzen en je winkeletiketten. Geen verschillende prijzen betekent geen discussies met klanten.

Kostenbesparend en milieuvriendelijk

Elektronische schaplabels verminderen je kosten, want je moet niet telkens opnieuw fysieke etiketjes ontwerpen, afdrukken en verdelen. Minder directe kosten en minder manuren die je personeel moet besteden aan het telkens vervangen van etiketten. Bovendien hebben de digitale labels een ultra laag energieverbruik en kunnen tot vijf jaar actief blijven op één batterijtje.

Betere omnichannel ervaring

Veel wijn- en drankenhandels verkopen over verschillende kanalen zoals winkels, webshops, e-mail, social media, … ESL’s helpen ook daarbij, afhankelijk van wat je precies toont. Een digitale schaplabel kan namelijk veel meer tonen dan enkel prijzen:

  • Voorraadniveau: Laat klanten weten of je aanbod al dan niet beperkt is.
  • Voormalige prijzen: Maak duidelijk wanneer een product in afslag is.
  • Compatibele producten: Voor elke gin de juiste tonic!

Zijn goed leesbaar en hebben een dynamische opmaak

De elektronische schap labels (ESL’s) beschikken over een kwalitatief scherm met een hoog contrast en weinig reflectie. De e-inkt laat je toe met de scanner barcodes op het digitaal etiket te scannen. Bovendien kan je er ook meer kwijt dan alleen maar een prijs; je kan tekst, logo’s en pijlen toevoegen.

Toegang tot extra informatie

Sommige digitale labels zijn uitgerust met sensoren om extra informatie te detecteren, zoals temperatuur. Op deze manier kunnen ESL’s je waarschuwen wanneer de temperatuur in bijvoorbeeld een koelkast of de winkel te hoog of laag is. Zo vermijd je dat producten bederven. Bovendien kan je elektronische schapetiketten inzetten in vochtige omgevingen omdat ze waterbestendig zijn.

Het is dus als drankenhandel een must om over te schakelen naar elektronische schaplabels, niet alleen om het voor jezelf makkelijker te maken, maar ook om je klanten altijd accurate informatie te geven. Met DrinkMaster, de sectorspecifieke oplossing voor drankenhandels van SDE, heb je een bedrijfs- en kassasoftware die ESL’s optimaal integreert. Meer informatie over hoe dat in zijn werk gaat vind je  HIER.

Publireportage  Drinkmaster