Wild Funky Wit, 2de Brewmasters's Selection van De Brabandere

vrijdag 28 juli 2017 —

Via de Brewmasters's Selection, stellen de drie Meesterbrouwers van De Brabandere hun eigen unieke creatie voor die zij op gelimiteerde basis hebben gebrouwen. Deze selecties zijn zoals hen, eigenwijs, uniek en briljant tegelijkertijd.  

De lancering van de eerste limited edition Brewmaster’s Selection Wild Tripel Hop van Chris Van Acker) kende een groot succes (zie FeBeD News van 3 mei).

De tweede Brewmaster’s Selection, gebrouwen door Yves Benoit, is een unieke creatie met liefde gebrouwen vol aroma’s en smaken. Dit bier is niet alleen uniek en op gelimiteerde basis gebrouwen, maar ook de perfecte reflectie van onze meesterbrouwer: verfrissend, energiek en krachtig! Yves Benoit, reeds 20 jaar op de brouwerij, creëerde de Brewmaster’s Selection Wild Funky Wit. Dit bier is een verfrissend witbier waarbij de eerste vergisting gebeurt op basis van de wilde microflora, geënt uit de eiken foeders van De Brabandere. De wispelturigheid van deze flora zorgt ervoor dat de vergisting meer tijd in beslag neemt om tot ons eindproduct te bekomen. Het resultaat: een uiterst verfrissend bier met een friszurige citrus-smaak en aroma!

Wild Funky Wit is vanaf deze week beschikbaar. De derde creatie zal in het najaar het daglicht zien.

www.brouwerijdebrabandere.be