FEBED News

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)

SUPER 8 Saison

Brouwerij Haacht lanceert een nieuw bier. SUPER 8 Saison is een donkerblond, natuurtroebel oogstbier op basis van vijf granen: rogge, mout, haver, tarwe en spelt.

Dag van de Drankenhandelaar

Dit weekend organiseert FEBED de Dag van de Drankenhandelaar. In totaal nemen 93 winkels deel aan dit event. 21 onder hen zijn kandidaat om een Award in de wacht te slepen.

E-commerce neemt verder aan belang toe!

In zijn laatste rapport 'What's next in E-Commerce' is studiebureau Nielsen duidelijk: de onlineverkoop van FMCG's (fast moving consumer goods, ofwel consumentenproducten met een

Feestdagen 2018!

Het einde van 2017 komt stilaan in zicht en daarom geven we u alvast het overzicht mee van de Feestdagen voor 2018. Overzicht van feestdagen voor 2018:

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)

De blik van Koen Van Parys (Spadel) op de markt

Via de Inforeportages geeft FEBED de mogelijkheid aan een belangrijke speler binnen onze sector om zijn of haar visie te geven op de markt. Voor deze Inforeportage interviewde FEBED Koen Van Parys van Spadel. Koen geeft zijn kijk op de sector met speciale aandacht voor de uitdagingen waar de dranken-handelaars voor staan. Voor Spadel is de bierhandelaar alvast een onmisbare partner en een essentieel onderdeel van hun samenwerkingsmodel.

Tönissteiner Pink Fit

Meet Pink Fit is het allernieuwste suikervrije drankje in het Tönissteiner-assortiment, dat in België door Abts gecommercialiseerd wordt.

Tongerlo restyling

Brouwerij Haacht heeft de Tongerlo-abdijbieren een volledige make-over gegeven, zo schrijft Café en Bistro deze week.

Rodenbach Vintage 2015

Traditioneel selecteert brouw- en keldermeester, Rudi Ghequire, de beste foeder van het jaar voor zijn de Rodenbach Vintage 2015.

Bruxellensis Reserva

Op hout gerijpte bieren zijn geen nieuws voor Brouwerij van de Zenne, in Molenbeek: tussen 2005 en 2009 hebben ze verschillende bieren uitgebracht die gerijpt waren in houten vat

Thee in opmars

Met het succes van thee, infusiethee en ijsthee is de voorbije tien jaar een slapende reus ontwaakt.

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)

Drankenhandel Tommelin: 3e generatie kijkt met ambitie naar de toekomst

Drankenhandel Tommelin is gevestigd aan de Dikkebusweg in Ieper. Zaakvoerder Bernard Tommelin runt de zaak samen met zijn vrouw en hun twee dochters. Bij de opstart van de zaak in 1958 lag de focus uitsluitend op de particuliere markt. Ondertussen zijn de activiteiten uitgebreid naar de horeca en evenementen. Ook de manier van werken is in niets meer te vergelijken met de tijd van toen. Stilstaan is nu eenmaal achteruitgaan. De zaak is uitgegroeid tot een middelgrote familiale onderneming met 11 medewerkers. Vandaag stoomt de derde generatie zich klaar om de fakkel van deze familiale onderneming over te nemen.

Inflatie nadert 2%, lichte bieren kennen negatieve inflatie

Het algemene verloop van de index van de consumptieprijzen komt in augustus uit op 1,9%. De inflatie is daarmee groter dan de 1,78% die in juli werd genoteerd maar blijft onder de grens van 2%. De gezondheidsindex blijft status quo op 1,64%. De inflatie voor alcoholvrije dranken komt in augustus uit op 2,40%. De alcoholische dranken kennen een inflatie van 1,01% in augustus.

Drankenhandelaars verliezen 20 miljoen euro omzet door waterfilters in de horeca

Uit een rondvraag bij de FEBED-leden blijkt dat een drankenhandelaar gemiddeld 361 hectoliter of 6.000 bakken mineraalwater minder levert op jaarbasis aan horecazaken als gevolg van de waterfilters. FEBED schat het totale omzetverlies voor de sector op om en bij 20 miljoen euro. Dit zal onvermijdelijk een impact hebben op de rendabiliteit en de tewerkstelling in de sector. FEBED vraagt transparantie van de horeca uitbaters door - zoals in Frankrijk - op de kaart aan te geven dat het geserveerde water gefilterd kraantjeswater is. Het is dan aan de consument om te kiezen tussen een fles mineraalwater of een fles gefilterd water van het huis.

World Beer Awards 2017

In het kader van de World Beer Awards, die op 11 augustus zijn bekendgemaakt, werden opnieuw meerdere Belgische bieren in hun respectievelijke categorie bekroond.

De blik van Bernard Seghers (PepsiCo) op de markt

Via de Inforeportages geeft FEBED de mogelijkheid aan een belangrijke speler binnen onze sector om zijn of haar visie te geven op de markt. Voor deze eerste Inforeportage interviewde FEBED Bernard Seghers van PepsiCo. Bernard geeft zijn kijk op de sector met speciale aandacht voor de grote evoluties en uitdagingen waar de drankenhandelaars voor staan.

Recept Cristal ongewijzigd

In de vorige FEBED NEWS werd melding gemaakt van de herlancering van Cristal. Het artikel meldde foutief dat ook het recept van het bier veranderde.

Alcoholvrij bier bezig aan een opmars

Tussen juni 2016 en juni 2017 werd op de Belgische markt, los van de horeca, 55.000 hectoliter alcoholvrij bier verkocht. Dat blijkt uit cijfers van de Belgische Brouwers.

Distilleerderij in Mont-Saint-Jean

De Martin groep werkt verder aan de vernieuwing van boerderij Mont-Saint-Jean te Waterloo. Al twee jaar is er een brouwerij opgestart met een capaciteit van 6.000 hectoliter.

Rodenbach verfrist de Belgische kust

Brouwerij Rodenbach, gekend als brouwer van Vlaams Rood-Bruin bier, kondigde in het voorjaar aan 2,3 mio euro te investeren in de brouwerijinstallaties in Roeselare.

Uw bedrijfsgegevens updaten in de KBO

Sinds 2003 zijn alle identificatiegegevens van alle ondernemingen (zelfstandigen, rechtspersonen, verenigingen en overheidsdiensten) gebundeld in een centrale databank, de Kruisp

Duvel Barrel Aged

Op 22 juni heeft Duvel Moortgat aangekondigd dat zijn Duvel Barrel Aged was – eindelijk – klaar.

Tiener wordt baas van Fanta deze zomer

Van 16 tot 29 augustus kunnen twee tieners zich helemaal uitleven bij Fanta: van gewaagde ideeën bedenken voor de nieuwe campagnes over live reporting op de Fanta Snapchat tot meewerken in de Fanta

Groepsvordering Truck Kartel

Als FEBED hebben we eerder een oproep gelanceerd naar interesse bij de drankenhandelaars om compensaties te eisen in het kader van het zogenaamde dossier van het Truck Kartel. We zetten hierbij nog eens alle info op een rijtje die we ondertussen verzamelden. We zijn als FEBED sowieso in contact met diverse stakeholders teneinde jullie ook de mogelijkheid te bieden om deel te nemen aan de geplande groepsvordering.

Crisissituatie? BE-alert verwittigt u!

Het doel van het nieuwe BE-Alert-platform is om informatie over natuurrampen, terroristische aanslagen of andere vergelijkbare gebeurtenissen te sturen naar alle burgers en ondernemingen in het bet

Pepsi - Kokosnoot-hype

Al eens kokoswater gedronken? Dat is het water dat je kan opdrinken als je een kokosnoot openmaakt. Geen kokosmelk zoals in pina colada dus, want dat wordt gemaakt van het vruchtvlees.

Ritchie Limonade

Na een carrière van 22 jaar in de marketing keert Jan Verlinden terug naar zijn roots: de brouwerij van zijn ouders. Vroeger had elke brouwerij zijn eigen limonade.

De Koninck Lost in Spice

Après Wild Jo, De Koninck lance à présent Lost in Spice. Cette bière artisanale blonde et fraiche était au départ un brassin de test et intègre à présent la gamme de la brasserie anversoise.

Cuvée des Caudalies 2008

Champagnehuis DE SOUSA presenteert zijn buitengewone Cuvée des Caudalies 2008, een Champagne Grand Cru Extra Brut Blanc de Blancs millésimé.

Carlsberg realiseert omzetstijging

De Deense bierbrouwer Carlsberg heeft in het eerste kwartaal van dit jaar op autonome basis een lichte stijging van de omzet gerealiseerd bij vlakke volumes.

FeBeD News 2 juni 2017

Europese koepel van drankenhandelaars houdt jaarvergadering in Zwitserland / Belgische bierconsumptie daalt in België met 3,3 % / Helft cafés overleeft eerste vijf jaar niet / 9 september is Dag van de Bierconsument / Nieuwe FAVV tarieven in 2018 / Wat te doen in geval van een cyberaanval?

Cybercriminaliteit

Dit weekend was er heel wat te doen over een nieuw computervirus dat de ICT-systemen van organisaties via Ransomware onbruikbaar maakte.

FeBeD News 12 mei 2017

Gebruik van waterfilters in horecazaken / Aanpassing vergunningenbeleid inzake circulatieplan Gent / Sociale onderhandelingen in paritair comité 119 en 200 / Nieuwe Europese privacyregels / FEBED oproep inzake prijsafspraken tussen de grote truckproducenten / The Belgian Beer Company wil biertoerisme stimuleren via app

Liefmans Yell’Oh

Na het grote succes van de Liefmans Fruitesse komt Liefmans nu met een nieuwe terrastopper: de Liefmans Yell'oh on the rocks!

Straffe Hendrik Wild 2017

Straffe Hendrik is een krachtig bier met rijke toetsen van mout en hop. De familie Straffe Hendrik omvat een blonde tripel, een bruine quadrupel en de tijdelijk verkrijgbare Heritage en Wild.

Hopus Primeur is terug

Tijdelijk beschikbaar (van 21 maart tot het begin van de zomer of tot uitputting van de stock). Dit bier wordt gekenmerkt door zijn unieke smaak en delicate bitterheid.

Restyling Blanche de Namur

Blanche de Namur is een troebel, elegant en mild tarwebier van de hoogste kwaliteit. Al bij de eerste slok proeft u de rondheid en delicaatheid van dit uitzonderlijke bier.

Ambitions Chaudfontaine

De teams van Coca-Cola European Partners hebben maanden gewerkt aan het nieuwe communicatieplan op Chaudfontaine.

Brouwerij St-Feuillien

Door de opportuniteit die uit de overeenkomst AB InBev-Bosteels voortvloeide, baande de familiebrouwerij uit Le Roeulx zich een goede plaats binnen de Franse hypermarkten.

AB InBev News

AB InBev verhuist wereldwijde aankoopdienst naar Zwitserland / AB InBev verwelkomt verplichte labelling van de ingrediënteninformatie / AB InBev resultaten zwakker dan verwacht / AB InBev verovert exclusieve rechten op bierverkoop WK 2018

Coke News

Omzet Coca-Cola daalt opnieuw / Coca-Cola investeert 1,9 miljoen in Anderlecht / Cherry Sprite is de meest gekozen drank bij de frisdrankliefhebbers / Een fles in de kleur van kersenbloesem…