FEBED News

Haverdrank Pajottenlander

Haverdrank Pajottenlander is in België de eerste biologische haverdrank in een milieuvriendelijke glazen statiegeldfles.

Wijnberg, Brouwerij De Ranke

Brouwerij De Ranke stelt Wijnberg, haar nieuwste bier voor. Een donkerbruin bier geïnspireerd door haar regio waar Oud Bruin een bekende bierstijl is. Wijnberg is 5.8 % vol.alc.

Nieuwe structuur bij Nestlé Waters

Philippe Fardel, Business Executive Officer Nestlé Waters BENELUX, heeft besloten om de commerciële team te reorganiseren om het volledige gebeuren efficiënter en gecentraliseerd

Coronavirus – wat doet FEBED?

In deze crisisperiode is het beschikken over pertinente en up-to-date informatie meer dan ooit van cruciaal belang. FEBED informeert dagelijks haar leden.

Jaarverslag 2019 Belgian Brewers

In 2019 hebben de 340 Belgische brouwerijen met hun meer dan 1.500 biermerken 332.412.000 € geïnvesteerd in de brouwerijen en ongeveer 100 miljoen euro in de horeca.

Drankenhandel solidair? JA!

Nu we één maand leven onder de strenge maatregelen in de strijd tegen het coronavirus, springen sociale initiatieven overal te voorschijn.

HorecaComeback

HorecaComeback is een initiatief van heel wat horecapartners om samen ondernemingen in de horecasector te ondersteunen tijdens de coronacrisis én om consumenten binnenkort weer t

Rendez-Vous met Bruggeman

Rendez-Vous, is een nieuw Belgisch blond bier van 5,2 % vol. dat in co-creatie werd ontwikkeld door distilleerderij P. Bruggeman en brouwerij Het Anker.

La Trappe PUUR

De brouwers van Bierbrouwerij de Koningshoeven hebben het biologische trappistenbier, La Trappe Puur, geoptimaliseerd.

Liefmans nu ook Alcoholvrij!

Bieren en drankjes met een laag of zonder alcoholpercentage worden steeds populairder en horen bij een gezondere en bewuste levensstijl.

Afronden van cashbetalingen

Vanaf 1 december 2019 bent u verplicht om voor alle verkopen waarbij uw klant fysiek in uw zaak aanwezig is (dus niet voor onlineverkoop) het totaalbedrag (niet per product) dat

Affligem 0.0%

Affligem lanceert met Affligem 0.0% een nieuw alcoholvrij speciaalbier, rijk aan expertise en nog rijker aan smaak.

ReUse Conferentie 2019

Tweejaarlijks wordt de ReUse conferentie georganiseerd.  Dit is een initiatief van CEGROBB (Europese federatie van Drankenhandelaars, waar FEBED lid van is) in samenwerking met D

Weg met wegwerpbekers

Vanaf 1 januari 2020 mogen uw klanten in Vlaanderen op evenementen niet langer drank serveren in bekers, blikjes of flesjes voor eenmalig gebruik.

De Ryck klinkt met Clément

Met Clément, een blond hoge gistingsbier van 5,2 vol.%, voegt Brouwerij De Ryck uit Herzele een perfecte dorstlesser en waardig pils-alternatief toe aan het gamma.

FEBED ACADEMY 24.06.2019

Met de FEBED Academy wenst FEBED haar leden te informeren over recente evoluties die belangrijk zijn voor hun bedrijfsvoering.

Ramon, een nieuwe blik op bier

Brouwerij Roman uit Oudenaarde pakt uit met Ramon. Een lekker alcoholvrij bier (0,3% alcoholvolume) dat verfrissend eigenzinnig is. En dat is geen loze belofte.

Vintense Ice

Vintense pakt uit met zijn alcoholvrije assortiment cocktails Vintense Ice.

Triporteur Hit

De Triporteur Hit is het dertiende bier in de Triporteurreeks van brouwer en moutbakker Bert Van Hecke en ook nu weer wijkt hij af van de platgetreden paden.

SPA REINE Subtile

Spadel lanceert zijn nieuwe Spa Reine Subtile. Dit verfrissende drankje combineert natuurlijk mineraalwater met een subtiele natuurlijke smaak.

Nieuw FEBED Magazine beschikbaar!

Dit nummer is hoofdzakelijk gewijd aan het FEBED Forum.  Het FEBED  Forum wil een inspiratiebron zijn.  Verschillende onderwerpen werden aangeraakt, maar het was niet altijd mogelijk om er dieper o

Toer de Geuze 2019

De Toer de Geuze is een tweejaarlijks evenement waarbij de lambiekbrouwerijen en gueuzestekerijen, gelegen in hartje Pajottenland en Zennevallei, en daarmee eigen zijn aan de str

Horeca volumes in 2018 lichtjes hoger

Uit cijfers van FEBED blijkt dat de verkochte volumes in de horeca in 2018 lichtjes stegen (+ 0,2%) in  vergelijking met 2017.  Het zijn vooral softdrinks (+2,7%) en waters (+1,6

Cuvée Oncle Pol, Brouwerij De Leite

Brouwerij De Leite staat bekend voor zijn gevarieerd gamma bieren, zijn zin voor kunst en de speciale namen van de bieren.  Met de nieuwe CUVÉE ONCLE POL wordt die traditie verde

JAZZBeer is terug!

Na enkele jaren afwezigheid, is JAZZBeer, Belgische bier van traditie "speciaal voor muziekliefhebbers gebrouwd", terug.