FEBED News

Afronden van cashbetalingen

Vanaf 1 december 2019 bent u verplicht om voor alle verkopen waarbij uw klant fysiek in uw zaak aanwezig is (dus niet voor onlineverkoop) het totaalbedrag (niet per product) dat

Affligem 0.0%

Affligem lanceert met Affligem 0.0% een nieuw alcoholvrij speciaalbier, rijk aan expertise en nog rijker aan smaak.

ReUse Conferentie 2019

Tweejaarlijks wordt de ReUse conferentie georganiseerd.  Dit is een initiatief van CEGROBB (Europese federatie van Drankenhandelaars, waar FEBED lid van is) in samenwerking met D

Weg met wegwerpbekers

Vanaf 1 januari 2020 mogen uw klanten in Vlaanderen op evenementen niet langer drank serveren in bekers, blikjes of flesjes voor eenmalig gebruik.

De Ryck klinkt met Clément

Met Clément, een blond hoge gistingsbier van 5,2 vol.%, voegt Brouwerij De Ryck uit Herzele een perfecte dorstlesser en waardig pils-alternatief toe aan het gamma.

FEBED ACADEMY 24.06.2019

Met de FEBED Academy wenst FEBED haar leden te informeren over recente evoluties die belangrijk zijn voor hun bedrijfsvoering.

Ramon, een nieuwe blik op bier

Brouwerij Roman uit Oudenaarde pakt uit met Ramon. Een lekker alcoholvrij bier (0,3% alcoholvolume) dat verfrissend eigenzinnig is. En dat is geen loze belofte.

Vintense Ice

Vintense pakt uit met zijn alcoholvrije assortiment cocktails Vintense Ice.

Triporteur Hit

De Triporteur Hit is het dertiende bier in de Triporteurreeks van brouwer en moutbakker Bert Van Hecke en ook nu weer wijkt hij af van de platgetreden paden.

SPA REINE Subtile

Spadel lanceert zijn nieuwe Spa Reine Subtile. Dit verfrissende drankje combineert natuurlijk mineraalwater met een subtiele natuurlijke smaak.

Nieuw FEBED Magazine beschikbaar!

Dit nummer is hoofdzakelijk gewijd aan het FEBED Forum.  Het FEBED  Forum wil een inspiratiebron zijn.  Verschillende onderwerpen werden aangeraakt, maar het was niet altijd mogelijk om er dieper o

Toer de Geuze 2019

De Toer de Geuze is een tweejaarlijks evenement waarbij de lambiekbrouwerijen en gueuzestekerijen, gelegen in hartje Pajottenland en Zennevallei, en daarmee eigen zijn aan de str

Horeca volumes in 2018 lichtjes hoger

Uit cijfers van FEBED blijkt dat de verkochte volumes in de horeca in 2018 lichtjes stegen (+ 0,2%) in  vergelijking met 2017.  Het zijn vooral softdrinks (+2,7%) en waters (+1,6

Cuvée Oncle Pol, Brouwerij De Leite

Brouwerij De Leite staat bekend voor zijn gevarieerd gamma bieren, zijn zin voor kunst en de speciale namen van de bieren.  Met de nieuwe CUVÉE ONCLE POL wordt die traditie verde

JAZZBeer is terug!

Na enkele jaren afwezigheid, is JAZZBeer, Belgische bier van traditie "speciaal voor muziekliefhebbers gebrouwd", terug.

Pand te koop in Zelzate

Te koop: oude brouwerij met grote binnen koer (de Witte Leeuw) op 2e bouwlijn. Gelegen in centrum van Zelzate 9060.

Duvel Barrel Aged is back

Na twee succesvolle edities van Duvel Barrel Aged, hebben onze brouwers opnieuw Duvel op houten bourbon vaten intens laten rijpen.

Jambe d'Érable, Brouwerij van de Zenne

Jambe d’Érable is geboren uit een samenwerking tussen de Brusselse brouwerij en haar vrienden van Liquid Riot in Portland, Maine, USA, om de 10 jaar van hun beroemde café Novare

Triporteur Nipple

BOMBrewery lanceert een nieuw bier. Het gaat om de Triporteur Nipple: een naakte versie van de klassieke Belgische bierstijl tripel.

Nieuwe FEBED dienst: kredietrapporten

Samen met onze structurele partner Trends Business Information (TBI) ontwikkelde FEBED de mogelijkheid om een financiële analyse op te vragen van (potentiële) klanten.

Taproom De Ranke

Brouwerij De Ranke opent in het landelijke Dottenijs, net over de taalgrens, haar eigen Taproom De Ranke.

Overleg tussen FEBED en VIWF

Op maandag 10 september was er een strategisch overleg tussen FEBED en VIWF (het Koninklijk Verbond van de industrie van Waters en Frisdranken).

Bierfeesten in Wieze

Op 21 en 22 september 2018 vinden na een pauze van 32 jaar opnieuw de Wieze Oktoberfeesten plaats in de Oktoberhallen van Wieze.

BRUSSELS BEER CHALLENGE 2018

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) onder leiding van Luc De Raedemaeker en

Veilig omgaan met CO2 in de horeca

De FOD WASO (Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg) attendeerde FEBED er op dat er recent uitbaters van cafés bewusteloos raakten bij het aansluiten

Brabance

In april 2018 gecreëerd door een jonge brouwer van 23 jaar, is het eerste bier van het Brabance gamma door Valduc-Thor, in Thorembais (Waals Brabant), geproduceerd.

Rasta Trolls

Ontwikkeld in 2018, is de Rasta Trolls een variant op Cuvée des Trolls, van Brouwerij Dubuisson, verrijkt met natuurlijke aroma’s van bruine rum.

Bicyclette

Op 16 juni werd Bicyclette, het eerste bier van Drink-Drink! in Brussel gelanceerd.

Belgisch bier boomt in het buitenland

De federatie van de Belgische Brouwers heeft haar jaarresultaten voor 2017 bekend gemaakt.  De bierconsumptie op de Belgische markt (7.567.122HL) is gedaald met 1,6%.  De export

Opendeurdagen bij Brouwerij De Ranke

Brouwerij De Ranke houdt naar aanleiding van het Week-end Découverte voor de Waalse brouwerijen en wijngaarden opendeurdagen op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni 2018.

Perrier zomert met Perrier & Juice

Perrier lanceert zijn nieuwste zomerdrankje Perrier & Juice, een natuurlijk en fruitig alternatief voor de traditionele gesuikerde softdrinks met slechts 40 calorieën per bli

Gouden Carolus UL.T.R.A.

Gouden Carolus U.L.T.R.A., het nieuwe bier van Brouwerij Het Anker, verenigt de ultieme smaak met minder alcohol, om meer van te genieten.

1125 Vlierbeek Grand Cru

De abdij van Vlierbeek is gelegen in het landelijke groene deel van de deelgemeente Kessel-Lo ten noordoosten van de stad Leuven in Vlaams-Brabant.

Sloeber IPA

35 jaar na de lancering van Sloeber  lanceert Brouwerij Roman een nieuw bier onder dezelfde paraplu: Sloeber IPA.

Hou je gegevens up to date in de KBO

Wist je dat je als ondernemer zelf een aantal belangrijke gegevens gratis kan aanpassen in de KBO? Dit is mogelijk met de snelle, eenvoudige tool ‘My Enterprise’.

Winnaars van de FEBED AWARDS

Naast de Bronzen Pint reikt FEBED ook jaarlijks de FEBED AWARDS uit aan die drankenhandelaars die extra hun best doen tijdens de Dag van de Drankenhandelaar.

De 10 biertrends voor 2018

2017 werd gekenmerkt door de opkomst van biersoorten zoals NEIPA, Berliner Weisse en milkshake IPA. Wat zijn de tendensen voor 2018?

Deliria, het zusje van Delirium Tremens

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Brouwerij Huyghe, samen met 15 vrouwen uit alle hoeken van de wereld de limited edition van Deliria gebrouwen en dit naar aanleiding van internatio

Coca-Cola en België, een love story van bijna 90 jaar

Belgen houden van Coca-Cola en Coca-Cola houdt van België. Zo simpel is dat. Door hun activiteiten op het vlak van productie, verdeling en verkoop verspreid over het land, hun innovatiecentrum in Anderlecht, de lonen en belastingen die ze hier betalen, zijn ze echt lokaal verankerd. Een overzicht in 9 cijfers.

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)

Corsendonk: een familiebedrijf met een rijke geschiedenis

Jef Keersmaekers is een instituut binnen de wereld van de bierhandelaars. Het beroep werd hem met de paplepel ingegeven. Vandaag is reeds de vijfde generatie actief in het familiebedrijf. De overgrootvader was de stichter van het bedrijf. Jef mocht zelf al op jonge leeftijd mee met zijn grootvader om bestellingen op te schrijven van donker of licht bier, gele en witte limonade. Tot op vandaag heeft Jef een duidelijke visie op de sector. Die visie geeft hij alvast mee aan zijn twee zonen Stefan en Michel die beide actief zijn in de zaak.

Index

De gezondheidsindex, volgens basisjaar, laatste 13 maanden  (voor de berekening van huren en lonen)