Brouwerij de Poes brouwt nu ook in Zuid-Afrika

vrijdag 16 november 2018 —

Brouwerij De Poes (Tielt, België) heeft een samenwerkingscontract ondertekend in samenspraak met een Zuid-Afrikaanse partner om het bier “De Poes EXPORT” op Zuid-Afrikaanse bodem te brouwen. 

Het bier zal “De Poes – Belgian Export Pilsner” heten op de Afrikaanse markt. Een helder ongefilterd ondergistend zacht pilsbier van 4,8 % alcohol, gebrouwen volgens Belgische traditie en met lokale mout en 100 % Saaz hop. De pils komt ongefilterd op de markt om de rijke smaak maximaal te garanderen. In 2018 plant de brouwerij een productie van 150 HL. Het bier zal op de Zuid-Afrikaanse markt in fles (33 cl) en op vat (30 L) te verkrijgen zijn. Brouwerij de Poes hoopt hiermee haar groei binnen de Zuid-Afrikaanse craftbeer scene verder te kunnen zetten.

Brouwerij de Poes is een relatief jonge Belgische brouwerij die haar bieren sinds 2016 naar Zuid-Afrika exporteert, in samenwerking met haar Zuid-Afrikaanse partner “Belgsa Trading”. Door de productie van de Poes – Belgian Export Pilsner in Afrika wil de Belgische brouwerij duurzaam groeien.

Meer info: www.brouwerijdepoes.be