Duvel Moortgat groeit als kool

donderdag 6 juli 2017 —

Duvel Moortgat kwam vorig jaar nadrukkelijk in het nieuws toen bekendraakte dat het kandidaat was voor de overname van sectorgenoot Bosteels. Kwak en Tripel Karmeliet zouden niet misstaan hebben tussen de andere merken van de brouwerij, waaronder Duvel, La Chouffe, De Koninck en Liefmans. Maar Duvel Moortgat zag het niet zitten om de gevraagde 200 miljoen op tafel te leggen en zag af van de overname. AB InBev haalde uiteindelijk de buit binnen.

Ondanks die misgelopen droomopportuniteit op zijn thuismarkt groeit Duvel Moortgat jaar na jaar. Het is een financieel gezonde groei. Ook in 2016 stegen omzet en winst. En wat de cijfers nog duidelijker aantonen: ze investeren in de toekomst

In het boekjaar 2016 realiseerde Duvel Moortgat een geconsolideerde omzet van 401,4 miljoen €. Dat is een stijging met ruim 27% t.o.v. het vorige boekjaar, ingevolge een mooie organische groei en de opname voor een volledig boekjaar van Brouwerij 't IJ in Amsterdam en van Firestone Walker Brewing Company in Californië.

  • De EBITDA steeg van 97 miljoen € tot 118,6 miljoen €.
  • De nettowinst (aandeel van de groep) bedroeg 53,6 miljoen €
  • De investeringen van bijna 60 miljoen € illustreren dat Duvel Moortgat proactief naar de toekomst kijkt en voortdurend werkt aan expansie en aan kwaliteitsverbeteringen.
  • In 2016 werd in de verschillende brouwerijen van de groep bijna 1,8 miljoen hectoliter (HL) bier gebrouwen. De verenigde Staten (0,7 miljoen HL) en België (0,5 miljoen HL) zijn zijn grootste afzetmarkten.