E-commerce ook voor u als drankenhandelaar mogelijk?

dinsdag 24 oktober 2017 —

Particuliere klanten kopen steeds meer online. Voor veel kleine ondernemingen is het echter niet evident om grootschalige investeringen te maken in ICT om een systeem operationeel te krijgen. Dit betekent echter niet dat u achter moet blijven als handelaar. We vestigen daarom uw aandacht op twee dienstverleners die hun e-commerce platform open stellen voor handelaars. Voorlopig zijn ze echter enkel actief in Vlaanderen.

Beedrop (www.beedrop.be) is een firma uit De Pinte die de mogelijkheid biedt om als handelaar actief te worden op hun platform. Het bedrijf werkt uitsluitend met lokale handelaars en levert de bestellingen van de klant aan huis. De klant kan bestellen via computer of tablet en wordt 1 keer per week op een vast tijdstip beleverd. Beedrop is gestart in Oost-Vlaanderen, maar is snel groeiende en ondertussen actief over gans Vlaanderen. Meer informatie om als handelaar toe te treden tot het systeem kan u raadplegen via: www.beedrop.be/your-shop-on-beedrop.php.

Storesquare (www.handelaars.storesquare.be) is een initiatief van Roularta Media Group, UNIZO en KBC. Het biedt een logistiek platform voor lokale KMO’s, waarbij Storesquare verantwoordelijk is voor de logistieke afhandeling van de online bestellingen. U kan uw winkel en producten in de online etalage van Storesquare zetten en zo uw e-commerce activiteiten opstarten zonder grote investeringen. Storesquare is enkel beschikbaar in het Nederlands, maar er zijn wel plannen om het systeem uit te breiden naar Wallonië en ook een Franstalige versie van het systeem beschikbaar te maken.