Grit: True Beverages fusioneert met Jet Import

vrijdag 28 februari 2020 —

'Grit: True Beverages', bekend van onder meer Italicus & Big Tom, is gefusioneerd met de bekende drankenimporteur Jet Import (Red Bull & Fever-Tree). Grit en Jet Import hebben overigens al een jaar lang samengewerkt rond het succesvolle verhaal van Gin Mare.

Stefaan Bettens, CEO Jet Import: "Het inspireren van de consument, het creëren van trends en het succesvol uitrollen van merken is mijn passie sinds de oprichting van Jet Import. Door de fusionering met Grit kunnen we nieuwe en uitdagende categorieën openen en merken incuberen die een specifieke “approach” vereisen."
Jet Import is al jaren een autoriteit op de Belgische drankenmarkt en lanceerde met Red Bull & Fever-Tree succesvolle merken die intussen gevestigde waarden zijn. Grit is dan weer vooral gekend om zijn ‘craft spirits’ portfolio. Het bracht eerder al merken als Napue Gin, Italicus & Elit vodka op de BeLux markt.
De fusionering van Jet Import en Grit speelt in op de veranderende marktomstandigheden binnen onder meer het segment van de sterke dranken waar een toenemende vraag is naar craft spirits met een sterke identiteit en authenticiteit. Beide partijen willen het aanbod binnen de markt optillen met een speler die zich professioneel toelegt op dit uitdagende segment en een schaalbaar businessmodel waarbij de merken, die nu op de markt zijn, met de juiste marketingstrategie actief ontwikkeld worden binnen de on- & off-trade.
In de fusionering opereert Grit als een full service divisie binnen Jet Import en krijgen de merken uit het portfolio van Grit de zuurstof om te groeien en zich te ontwikkelen op de markt. Hiervoor werkt Grit actief samen met de volledige structuur van Jet Import: sales, administratie, logistiek & marketing.
Met “Grit: From The House Of Jet” zal Jet Import anticiperen op een veranderende markt met de nodige focus en categorisatie binnen hun totale assortiment. Door merken uit de desbetreffende categorie onder te brengen in een aparte divisie worden de merken geïncubeerd en dat zorgt voor meer focus, marktpunch en scherpte. Bovendien voorziet Jet Import nu het quasi volledige drankenaanbod van een horecazaak en wordt het nog meer een one-stop shop van unieke en excentrieke merken waar beleving en kwaliteit centraal staan.
Het volledige assortiment van Grit kan u nu bestellen bij Jet Import, de producten zullen mee stromen met de vaste logistiek van Jet Import en worden ook door Jet Import gefactureerd. Voor vragen, informatie en opmerkingen kan u terecht bij uw vaste vertegenwoordiger.Toon Hungenaert & Dries Geladé, oprichters van Grit:, nemen binnenkort contact op voor meer commerciële duiding.

www.gritbeverages.be  |   www.jetimport.be