MAK Brewery: de Belgische biercultuur kan aangesterkt worden door vriendschappen!

woensdag 29 mei 2019 —

"Volgens het woordenboek Van Dale is bier een alcoholische drank, uit hop en gerst gebrouwen."

"Als dit de algemene definitie van bier is, vertelt MAK Brewery, kunnen wij trots meedelen dat wij iets nieuws uitgevonden hebben. Iets innovatief? De beknopte beschrijving van bier laat hier voor ons de wensen over. Bier is voor ons, MAK Brewery meer dan een alcoholische drank, en zeker meer dan een warme thee die op smaak wordt gebracht door hop en gerst. Voor ons gaat er een hele belevenis mee gepaard. En het belangrijkste ingrediënt? Wel, laat dat nu net ons meest smakelijke ingrediënt zijn: liefde!"

Wie bedoelen ze met 'wij'? Achter MAK Brewery zitten negen jonge vrienden uit Zaventem die zo'n twee jaar geleden beslisten alle vooroordelen aan de kant te schuiven en achter het fornuis gingen staan. Al jaar en dag zijn ze gepassioneerd door bier. Deze passie verenigde hen en werd het zaadje waaruit MAK Brewery kon ontkiemen, of moeten we 'gemout worden' zeggen?  Wat begon als een kleinschalig project, liep al snel uit de hand, maar was tot nu toe vooral prachtige ervaring.

Na heel wat zelfstudie, maar vooral schroten, maischen, koken, fermenteren, lageren en bottelen, besloten ze een versnelling hoger te schakelen. Ze wouden alle mensen rondom hen mee laten genieten van hun product, van hun belevenis. Ze lanceerden hun eerste bier: de 'MAK Eens Proeven?', Deze heerlijk frisse tripel (7% vol.alc.) werd warm onthaald door iedereen en gaf hen een boost om verder te gaan met hun project.

Bier is dus meer dan de eenvoudige beschrijving in de woordenboeken. MAK Brewery ging aan de slag en begon zijn eigen hop te kweken, bleef verder experimenteren met allerlei ingrediënten rondom hen, hop, mout, brood, paté, ... Ze gingen op zoek naar de perfecte culinaire ervaringen bij hun smakelijke tripel (dit werd bekomen met een fijne samenwerking met Loic Van Impe, a.k.a. Loic Kotfood). Ze stonden op verschillende events om hun bier aan te bieden bij bierliefhebbers en geven elke dag met veel overtuiging hun passie voor bier door.

De negen vrienden wensen een nieuwe term aan het woordenboek toe te voegen: "MAK Brewery (de, m; meervoud: MAKkers) Negen Zaventemse Zotten die Zeven Zonnige Zondagen heerlijke biertjes brouwen. Hun doel is om niet méér bier aan de man te brengen, maar bier méér aan de man te brengen. Hierbij creëren ze een hele belevenis die het consumeren van hun smakelijke 'MAK Eens Proeven' een ware ontdekking maakt."

www.makbrewery.be