OMER. wint Sparflex Award voor mooiste bierfles in 2017-2018

donderdag 6 juli 2017 —

Op het voorbije Bierpassieweekend in Antwerpen mocht Brouwerij  Omer Vander Ghinste de Sparflex Award in ontvangst nemen. De Sparflex Award bekroont ieder jaar de mooiste bierfles die op de markt gekomen.

OMER. won deze prestigieuze award met de limited edition verjaardagsfles die speciaal voor de 125ste verjaardag van Brouwerij Omer Vander Ghinste ontworpen werd.

Verslag van de jury: “Allereerst is er de bijzondere vorm van de 75 cl-fles met kurk en muselet. Een soort oude champagnefles, van Italiaanse makelij. Het sobere logo dat je ook op het glas terugvindt. De beroemde brandglazen-letters Bieren Omer. Vander Ghinste, verwijzend naar het verleden van de brouwerij prijken op de buik van de fles. De storytelling, de vijf generaties Omer, nooit werden die brandglazen vervangen en elke nieuwe opvolger moest Omer heten…. Zonder het bier zelf te vergeten, en de talrijke prijzen die het ontving. Deze verjaardagsfles munt uit in een consequent design , dat een eenzaam niveau haalt in bierverpakking. 112 op 120 punten of 93 %, dat is de hoogste onderscheiding.”

Dit is voor Brouwerij Omer Vander Ghinste de kerst op de taart in dit jubileumjaar. Rond de 125ste verjaardag, die op 17 mei viel, werd deze fles in beperkte oplage verdeeld naar de eindconsument als “Geschenk van de brouwer”. Die actie werd, mede door het design van de fles, duidelijk gesmaakt.

www.omer.be