PepsiCo publiceert duurzaamheidsverslag 2019

vrijdag 10 juli 2020 —

PepsiCo, Inc. heeft haar duurzaamheidsrapport 2019 gepubliceerd, waarin de voortgang naar haar duurzaamheidsdoelstellingen wordt benadrukt en de bedrijfsagenda wordt bevestigd om een duurzamer voedselsysteem te helpen opbouwen.

"De huidige wereldwijde milieu- en maatschappelijke druk brengt de noodzaak van systemische verandering scherp in beeld", aldus Ramon Laguarta, CEO en voorzitter van PepsiCo. “Deze uitdagingen vereisen niet alleen een diepere inzet van de particuliere sector, ze vereisen ook gedemonstreerde en aanhoudende actie. Als wereldleider op het gebied van eten en drinken hebben we de verantwoordelijkheid om onze schaal en invloed te gebruiken om uitdagingen op de lange termijn aan te pakken, waaronder het aanpakken van de bedreigingen voor ons voedselsysteem die verder onder druk zijn gezet door de zich ontwikkelende pandemie. We boeken aanzienlijke vooruitgang waar ik erg trots op ben. We weten echter dat het nog meer zal kosten. Van hoe we voedsel verbouwen en producten maken tot inspirerende positieve verandering - we zijn toegewijd aan het helpen bouwen aan een betere toekomst voor mens en planeet. ”

Het Duurzaamheidsrapport 2019 deelt de voortgang op de prioriteitsgebieden waar PepsiCo de meest betekenisvolle impact heeft: landbouw, water, klimaat, verpakking, producten en mensen. Bekijk hier de video met hoogtepunten: https://youtu.be/DRns5ZRUrVg