Wieze, de keuze van garçon

vrijdag 1 december 2017 —

De wortels van WIEZE reiken terug tot 1866 wanneer Petrus Josephus Van Roy op zijn boerderij in Wieze aan het brouwen slaat. In 1930 krijgt WIEZE haar kenmerkende eigen smoel via het onverwoestbare ‘garçon-logo’ van Raymond Van Doren. Vandaag brengt WIEZE generaties samen. De nostalgici, verlekkerd op traditie, en de ontdekkers, verzot op retro.

Raymond Van Doren, de kunstenaar achter het iconische WIEZE-logo, wist het goed: “Als de garçon mag kiezen, dan kiest hij WIEZE.” Zijn fraaie grafiek blijft op vandaag stevig overeind.

WIEZE is het bier van de ober. Van de ober die ‘garçon’ heet. Een bier met karakter, klasse en vol verhalen. Want wie voor WIEZE kiest, kiest voor een bijzondere bierervaring. Voor een perfect product, klassevolle service en een pittig karakter. Voor een eigen’wieze’ parel van hoge gisting.

Wieze is een bier van hoge gisting, met nagisting in de fles. Goudblond, helder tot licht troebel door nagisting. Fijne bitterheid, licht kruidig en toetsen van citrus, met een alcoholgehalte van 8,5% vol.alc. Wieze is beschikbaar in kratten 24 x 33cl en vaten 20L.

www.brouwerijdebrabandere.be