Brouwerij Corsendonk lanceert met Excelsior eigen pils

vrijdag 30 november 2018 —

Brouwerij Keersmaekers/Corsendonk uit Turnhout waagt zich opnieuw op de markt van de pils. De Excelsior werd afgelopen weekend voorgesteld.

Corsendonk is vooral bekend als de producent die onder meer Agnus, Pater en Blond op de markt brengt. Die bieren van hoge gisting worden gebrouwen door Brasserie du Bocq in Purnode. “Maar hoge en lage gisting mag je, omwille van de verschillende temperaturen, niet in dezelfde brouwerij doen”, legt Jef Keersmaekers uit. “De Excelsior wordt gemaakt door De Brabandere en Omer Vander Ghinste in West-Vlaanderen.”

80% van de wereldmarkt van de bieren bestaat uit bieren op lage gisting ofwel pilsen. “In België zijn er enkele bekende merken die min of meer een monopolie hebben. Wij gaan nu ook op die markt op. Excelsior betekent ‘hoger’ en ‘beter’ in het Latijn. We ontwierpen een speciaal logo met een rijzende ster en zwarte en gouden letters.”

De nieuwe pils werd voorgesteld in de kantine van voetbalclub KFC Turnhout. Brouwerij Corsendonk levert al sinds 1951 aan de club. “Dankzij de sponsoring van het eerste elftal is onze Tempelier een groot succes geworden”, aldus Keersmaekers. “Het is duidelijk dat we zo de echte bierliefhebbers bereiken.”

Voorlopig is Excelsior enkel verkrijgbaar op vat maar Corsendonk werkt aan glazen flessen. Dat kadert binnen een ambitieus plan binnen de sector om plastic en blik te vermijden en volop in te zetten op herbruikbaar glas.

Bron: madeinkempen.be