Brouwerij De Bie valt in de prijzen op World Beer Idol in Tsjechië

vrijdag 31 januari 2020 —

Nog maar pas gelanceerd en nu al een bronzen medaille voor Witte Bie

Het nieuwe jaar is amper vier weken ver en kijk, er valt al mooi nieuws te rapen in Dentergem. Of moeten we zeggen: Tsjechië, want het is op de World Beer Idol competitie aldaar dat Brouwerij De Bie zopas een bronzen medaille heeft binnengehaald voor Witte Bie. Een straffe prestatie, zeker als je weet dat Witte Bie pas in het najaar van 2019 gelanceerd werd.

2019 was een belangrijk jaar voor Brouwerij De Bie. Naast belangrijke investeringen in onder meer een nieuwe brouwzaal werd ook het gloednieuwe Witte Bie gelanceerd. Datzelfde gerstenat kaapte verleden week dus een bronzen medaille weg tijdens de World Beer Idol competitie in het Tsjechische Praag.

Brouwerij De Bie zijn ze uiteraard bijzonder blij met deze zoveelste erkenning voor het harde werk in Dentergem. Vorig jaar won de brouwerij in totaal maar liefst 5 bier awards. Als het datzelfde elan blijft aanhouden zouden het er dit jaar nog wel eens meer kunnen worden. 'Zo'n prijs is natuurlijk erg fijn. Het sterkt ons in de overtuiging dat onze ‘true brew’-filosofie de juiste is,’ zegt Jos T’Joen. Wat wij brouwen is puur en oprecht. Het voelt dan ook ontzettend goed aan dat onze aanpak loont en dat er nog altijd plaats is voor kwaliteit in de biersector.'

Dat Witte Bie uitgerekend in Praag in de prijzen valt, betekent veel voor Brouwerij De Bie. 'De Tsjechen hebben een eeuwenoude en rijke biercultuur. Het is daar dat het pilsbier is ontstaan,' aldus Nicolas T’Joen. 'Je hoeft de Tsjechen dus niet te vertellen hoe ze bier moeten maken.'

Jaarlijks komt het kruim van de Tsjechische bierkenners samen op de World Beer Idol wedstrijd. Samen met een 30-koppige internationale jury proeven ze bieren uit de hele wereld, verdeeld over maar liefst 60 categorieën te bekronen. 'Als die mensen je bedanken met een medaille, dan is dat niet niks. Die ademen bier. Ze staan ermee op en gaan ermee slapen. Afin, hopelijk niet letterlijk,' lacht Nicolas.

www.brouwerijdebie.be