Brouwerij De Poes, moderne en ambachtelijke

vrijdag 1 juni 2018 —

Brouwerij de Poes is een van de jongere Belgische brouwerijen. Als nieuwe brouwerij (opgericht 2014) werkten ze in de aanvangsperiode volgens de huurformule. In 2016 installeerden ze een gloednieuwe brouwerij (10 HL brouwcapaciteit) in Tielt waarbij het ambachtelijk brouwen met hedendaagse technologie centraal staat.  De brouwerij staat voor evenwichtige en goed doordrinkbare bieren naar aloude Belgische traditie.

De kwaliteit van het eindproduct is het allerbelangrijkste voor Brouwerij De Poes. Dit doen ze door de ambacht van het brouwen en de hedendaagse know-how hand in hand te laten gaan. Er wordt daarom gekozen voor grondstoffen van eigen bodem die tevens van de hoogste kwaliteit zijn.

De brouwerij is uitgerust voor zowel bovengistende als ondergistende bieren. Wat de grondstoffen betreft zoals hop, wordt steeds gebruik gemaakt van 100% Belgische hop. Daarbovenop wordt gewerkt met de oervorm van hop, de hopbloemen. Dit stelt hen als brouwer voor extra uitdagingen maar is een meerwaarde voor de kwaliteit van de bieren. Hierdoor dragen de bieren dan ook trots  het logo “belgische hop”. 

  • De Poes – Blond is een ongefilterd blond bier van hoge gisting,  8 vol  % alcohol.   Het bier is fruitig met lichte alcoholtoets achteraan de tong. Licht bitter met de nadruk op balans tussen zoet en zuur.  De gebruikte kruiden zorgen dan weer voor de aangename frisheid en verwijzing naar bloemen en citrus.  

Mogelijke verpakkingen:  24 x 33 cl – 12 x 75 cl – vat 30 Liter

  • De Poes – Export is een 100 % puur gerstenbier met Saazhop gehopt, 4,8 vol % alcohol. Het bier is moutig en zeer doordrinkbaar door het lage alcoholgehalte.  Wat deze luxepils bijzonder maakt is dat het een ondergistend bier is met nagisting op de fles.

Mogelijke verpakkingen:  24 x 33 cl – 12 x 75 cl – vat 30 Liter

Interesse? info@brouwerijdepoes.be. Ook ondersteunt de brouwerij u graag als drankenhandel naar uw Horeca klanten toe.

www.brouwerijdepoes.be