Brouwerij St-Feuillien eindigt het jaar in stijl

vrijdag 22 november 2019 —

Het einde van 2019 kondigt zich druk aan voor Brouwerij St-Feuillien.  Het familiebedrijf, gelegen in Le Roeulx, viert niet enkel het 50-jarig bestaan van de St-Feuillien Cuvée Noël.  Naast de recente lancering van de Triple Distilled Malt, bereidt ze tevens de komst van de St-Feuillien Quadrupel en de FIVE voor ; een licht verfrissend speciaalbier. 

Als een weerspiegeling van het land van oorsprong, werd Triple Distilled Malt, een uniek distillaat maar liefst drie keer gedistilleerd; een typisch Ierse manier van werken.  Het is gemaakt op basis van gemoute gerst dat gebruikt wordt als basis voor de St-Feuillien Tripel, speciaalbier van hoge gisting.  Zes maanden rijping op Amerikaanse Bourbon vaten, die bovendien slechts 1 maal gebruikt werden, zorgen voor puurheid, warmte, fruitigheid en een heerlijke volmondigheid.  Gelieve te noteren date er 13 liter St-Feuillien Tripel nodig is om 1 liter Triple Distilled Malt te verkrijgen.

Met de Quadrupel eert Brouwerij St-Feuillien haar ganse gamme abdijbieren en dit meer bepaald door de ontwikkeling van een zeer donker bier  met hoger alcoholgehalte (11% ABV).

Deze nieuwe klassieker onderscheidt zich door haar complex en lichtjes gekarameliseerd aroma met nuances van Madeira wijn, geconfijt fruit en een vlaag gistings esters (banaan).  Een lichte hopgeur (Engelse stijl) maakt het geheel compleet. De bitterheid is duidelijk aanwezig en gaat perfect harmonieus samen met de gemoute structuur.

Maar Brouwerij St-Feuillien kijkt tevens ook naar de toekomst.  Met de St-Feuillien FIVE antwoordt ze op een bestaande vraag naar lichte speciaalbieren met karakter.  Bovenop haar bestaande gamme klassieke lokale bieren zoals de Grisette en de Saison, lanceert ze nu de FIVE, een verfrissend speciaalbier.  De ‘5’ staat niet enkel symbool voor het alcoholgehalte ; zij combineert het beste van 2 bestaande categorieën, de Belgische klassiekers en craft bieren.

www.st-feuillien.com