Gouden Carolus Indulgence – Funken

vrijdag 11 september 2020 —

Gouden Carolus Indulgence [Indulgence, zn., \in-’dәljәn(t)s\ Engels voor bron van vermaak, genot, verwennerij] is een serie gelimiteerde bieren die jaarlijks met wisselende inhoud worden uitgebracht. Funken - Duits voor vonk - is de 6e smaakexpressie uitgegeven onder dit label.

Duitse traditie in een Belgisch jasje

Deze editie verenigt op elegante wijze de Duitse traditie van ‘Rauchbier’ (gerookt bier) met de goed uitgebalanceerde smaken van onze Belgische biercultuur. Tijdens het brouwproces wordt een deel van de mout vervangen door ‘peated malt’ (gerookte mout). Dit resulteert in een amberkleurig bier met een kruidige en pittige hopsmaak, aangevuld met een zachte fruitigheid en subtiel rokerige toets die nog lang blijft nazinderen. 

Geen rook zonder vuur: deze Belgische interpretatie van een gerookt bier is alvast het ‘vonkje’ dat de lont doet ontbranden richting 2021, wanneer een gerookte smaakexpressie van Gouden Carolus Single Malt whisky zal worden uitgebracht. To be continued!

Gouden Carolus Indulgence - Funken is sinds 4 september te koop in verschillende drankenhandels in heel België en de brouwerij- en stokerijwinkel.

Meer info HIER