Leffe introduceert nieuwe variant : Caractère by Leffe

woensdag 3 mei 2017 —

Caractère by Leffe is een uniek bier dat vier weken lang gematureerd werd met houtsnippers die in Schotse whisky werden gedrenkt. Het resultaat is een stevig bier met onmiskenbare toetsen van whisky en eik tegen de achtergrond van de typische, fruitige Leffe gist.

De Caractère is in alle opzichten een erg interessant bier,” zegt Michael Dresel, brouwmeester van Caractère by Leffe. “Niet alleen het maken ervan, wat een aanzienlijke uitdaging vormde en waarvoor we echt wel al onze kennis en ervaring hebben moeten aanwenden, maar ook de toekomst ervan. We zijn namelijk erg benieuwd op welke manier het bier zich zal ontwikkelen in de fles en op welk moment het op zijn top zal zijn. De Caractère heeft wat dat betreft beslist zijn naam niet gestolen.”

Dit geraffineerde brouwproces nam veel tijd in beslag en er werd maar één batch gebrouwen waardoor slechts een beperkt aantal (50.000) flessen Caractère by Leffe beschikbaar zullen zijn. Dat maakt van Caractère by Leffe dus à priori een exclusief product.

Caractère by Leffe bevat 9% alcohol en is enkel beschikbaar in glazen flessen van 50 cl. Deze exclusieve Leffe zal vanaf mei 2017 beschikbaar zijn in een honderdtal horecazaken worden geschonken.

www.leffe.com