PepsiCo overtreft verwachtingen in eerste kwartaal

vrijdag 5 mei 2017 —

In het eerste kwartaal van 2017 is PepsiCo er in geslaagd om de verwachtingen van analisten te overtreffen. De omzet ging er immers met 2% op vooruit naar 12,04 miljard dollar (11 miljard euro), meer dan de verwachte 11,98 miljard dollar.

De nettowinst steeg dan weer met 41% naar 1,32 miljard dollar (1,21 miljard euro). “We slaagden in een solide omzetgroei in het eerste kwartaal, die werd onderlijnd door wereldwijde volumegroei en prijsstijgingen, ondanks moeilijke omstandigheden op de voedingsmiddels- en drankenindustrie in Noord-Amerika”, zegt CEO Indra Nooyi.

Ondanks een lichte volumegroei van 1% over de hele groep heen, daalde de verkoop van de dranken van PepsiCo in het eerste kwartaal op zowat alle markten. Enkel in de regio Azië, Midden-Oosten en Noord-Afrika was er sprake van vooruitgang. De verkoop van snacks presteerde op vlak van volume een stuk beter, met groei in vrijwel alle regio’s.

De positieve resultaten van PepsiCo wijzen op het succes van de nieuwe strategie van CEO Nooyi, die flink in de kosten heeft gesneden en heeft besloten om een breder assortiment aan gezonde snacks en drankjes op de markt te brengen.

Het toont ook aan dat PepsiCo weinig negatief effect heeft ondervonden van de controversiële reclamecampagne, die na enkele dagen al opnieuw werd ingetrokken. Het stelde toen dat het in de toekomst zal proberen om ver weg te blijven van politieke boodschappen.

www.pepsico.be