World Beer Awards 2017

vrijdag 18 augustus 2017 —

In het kader van de World Beer Awards, die op 11 augustus zijn bekendgemaakt, werden opnieuw meerdere Belgische bieren in hun respectievelijke categorie bekroond.

De World Beer Awards is naast de World Beer Cup en de European Beer Star de belangrijkste bierwedstrijd ter wereld.

De World Beer Awards is een jaarlijkse internationale competitie waarbij prijzen worden gegeven aan de beste bieren. De prijzen zijn verdeeld over de categorieën Dark Ale, Lager, Pale Ale, Speciality, Stout & Porter, Wheat Beer. Elk zijn deze onderverdeeld in enkele stijlen. De jurering gebeurt per regio, namelijk Azië, Europa en Amerika en daarna nemen de beste binnen hun groep van de regio het in een finale tegen elkaar op.

Brouwerij Boon

Oude Geuze Boon Black Label wint GOUD. En daar blijft het niet bij, Oude Geuze Boon valt ook in de prijzen met de bronzen medaille.

Geuze Boon Black Label won onlangs nog goud op de World Beer Cup 2016 (USA), Goud op de Digital Beer Awards 2017 (België) en Zilver op de Brussels Beer Challenge 2016 (België).

Brouwerij Boon maakt reeds sinds 1975 Oude Geuze Boon en valt nu jaarlijks in de prijzen met zijn bieren. In 2015 maakte de brouwerij voor het eerst Oude Geuze Boon Black Label ter ere van het 40-jarig bestaan van de brouwerij die ondertussen de grootste traditionele geuze producent van het land is. Black Label is dankzij zijn succes een vaste waarde geworden in het biergamma van de brouwerij, er zijn ondertussen al drie edities van gemaakt.

“Geuze” of “Oude Geuze”? Oude Geuze is een door de EU beschermde benaming en verwijst naar de traditionele brouwmethode en ingrediënten gebruikt voor het vervaardigen van dit typisch Belgische bier. Alle bieren van Brouwerij Boon voldoen aan de strenge norm van de EU bescherming.

Brouwerij Omer Vander Ghinste

LeFort kaapt de gouden medaille weg in de categorie Donker bier. Het is voor het donkere bier LeFort, een enorme eer om hier de gouden medaille te winnen.

LeFort is een complex, donker bier van 9° met zoete, fruitige en zachte toetsen. De bleke en geroosterde, donkere gerstemouten zorgen voor een perfect evenwicht. Reken daarbij nog het aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker bier met een volstrekt unieke smaak.

Op de European Beer Star 2014 won LeFort al een zilveren medaille in de categorie Belgian Style Strong Ale!

Eind 2016 won het nieuwe bier Tripel LeFort, ook al de gouden medaille voor beste Tripel wereldwijd.

Brouwerij & Alcoholstokerij Wilderen

De Cuvée Clarisse werd bekroond met de Gouden Medaille en tevens Country Winner binnen de categorie Belgium Style Dark Strong. Verder pakt de brouwerij ook met haar Tripel Kanunnik en Wilderen Goud de Zilveren medaille binnen de categorie Belgium Style Tripel & Belgium Style Blond...

Brouwerij St-Feuillien

Tijdens deze editie werden twee bieren van Brouwerij St-Feuillien onderscheidend.

St-Feuillien Grand Cru Gold Pale Beer Belgian Style Strong

St-Feuillien: Belgian Coast IPA - Silver Pale Beer IPA

Andere Belgische bieren en brouwerijen werden ook tijdens deze prestigieuze wedstrijd bekroond: het volledige palmares kunt u raadplegen op www.worldbeerawards.com